Baka baka liten kaka Body and Mind by Sarah Rawfood & Detox

Chiasylt

23 oktober, 2014

IMG_0271 IMG_0272 IMG_0273

Hur många har testat att göra sin egen chiasylt, upp med en hand? Jag har gjort det ett par gånger nu och blir lika positivt överraskad varje gång. Det är verkligen supergott och slår vanlig sylt alla dagar i veckan i min bok. Mindre sötma och mer syrlighet är precis vad jag tycker om.

Vill du testa själv är receptet som följer

Chiahallonsylt

  • 3 1/4 msk chiafrön
  • 1 1/2 dl vatten
  • ca 4 dl bär
  • 1 krm vaniljpulver
  • eventuellt agavesirap om du önskar mer sötma. I så fall ”efter behag” som farbror Melker skulle ha sagt

Börja med att röra ner chiafrön i vattnet och se till att alla frön blötläggs och att inga torra frön flyter kvar på ytan. Låt det stå tills dess att frön och vatten blir en geleaktig massa. Rör gärna om då och då för att det ska bli lite jämnare. Mixa bären med en stavmixer, häll ner chiagelén i bärmixen och mixa ihop de två. Avsluta med att tillsätta vaniljpulver och eventuellt sirap. Färdigt!

Det jag ska testa att göra nu är raw äppelmos, äter gärna en skål quinoa-/havregrynsgröt då och då och äppelmos är ju to die for på just gröt. Återkommer med ett recept när jag tycker att jag har fått fram något bra.

Foto: Sarah Andersson

0

Inga kommentarer

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.