Baka baka liten kaka

Recepttips

12 augusti, 2018

Tidigare i veckan, på min födelsedag faktiskt, svängde jag ihop dessa sega vinbärsrutor och eftersom receptet har efterfrågats tänkte jag att jag lika gärna kan lägga ut det här och dela med er också.
Det är verkligen busenkelt och supergott och kräver minimal ansträngning. Du behöver,

200 g smör eller margarin
6 dl socker
4 ägg
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
5 dl färska eller frysta bär, t ex hallon, blåbär, röda vinbär

Och innan du tänker, ”hon måste ha glömt bakpulvret” kan jag berätta att det har jag inte gjort. Du kan addera 2 tsk bakpulver men då blir det en helt annan kaka. Lite frasig på toppen och mer som en sockerkaka därunder. Denna kaka är seg och ljuvlig rakt igenom.

Bären på toppen kan som ni förstår varieras i oändlighet och bytas ut till valfritt godis eller frukter om ni föredrar det.

Smält smöret i en stor kastrull, låt det svalna något och blanda sedan i resten av ingredienserna. Bred ut på ett smörpapper i en långpanna och strö över bären eller din valda topping. Grädda i ca 30 minuter på 175 grader i mitten av ugnen och låt sedan kakan svalna under själva långpannan. Jag drar bara av kakan ur långpannan och låter den ligga på spisen med långpannan över sig ett tag. Skär upp i lagom stora rutor och pudra över florsocker om du vill.

Njuuuuut!

1

Inga kommentarer

Kommentera