Bakning

Äppelkakan du slänger ihop i morgon

Jag bjöd mamma och pappa, och givetvis hela familjen, på den här idag och den är så galet god i kombination med löjligt enkel att göra så jag bara måste tipsa om den här. Det är kort sagt den här du slänger ihop i morgon för att bjuda någon på och samla ihop ett gäng pluspoäng. Ok, är ni beredda? Here we go!

Det här behöver du,
175 gram smör
2 dl socker
1 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2,5 dl. mjöl
2 äppel, grovrivna
kanel
pärlsocker

Så här gör du,

  1. Börja med att bryna smöret, om du inte vet vad det är så går det alltså ut på att smälta smöret men sedan låta det fortsätta puttra tills det får en kolafärgad ton och börjar lukta lite nötigt. Det skummar en del, bli inte rädd för det, när det tystnar är det klart så lyssna noga.
  2. Ta kastrullen av plattan men fortsätt blanda allt i den.
  3. Tillsätt allt socker och rör ut det i smöret.
  4. Knäck i äggen och rör ut dem.
  5. Avsluta med att hälla i mjölet, rör ut till en jämn smet men vispa inte. Du ska inte få in luft i den här smeten. Tänk ljus kladdkaka så förstår du konsistensen.
  6. Häll i en springform som du förberett med ett smörpapper i botten.
  7. Riv två äpplen grovt och strössla detta ovanpå. Ta sleven du använde för att röra ihop smeten och tryck ner rivet i smeten ordentligt. Avsluta med att slå formen i köksbänken ett par gången för att jämna ut kakan.
  8. Pudra med kanel och strö över lite pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20-25 minuter. I min ugn är det 25 minuter men håll koll efter 20 minuter.
  9. Låt den svalna innan du serverar med vaniljsås eller vaniljglass. Nom-nom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.