Bakning,  Clean Eating,  Inspiration

Bananpannkakor

Banan-092 Banan-094

Jag har testat att göra bananpannkakor tidigare men jag gillar inte innehållet i recepten, tycker inte att resultatet har blivit tillräckligt bra för att det ska vara värt besväret men så la @praktikantmalin upp ett recept på bananpannkakor på @äntligenmorgons Instagram i förra veckan, jag frågade om receptet och snälla Malin svarade direkt.

Så i fredags när jag inte kände för att äta broccoli, zucchini, rödbetor och torsk igen valde jag att istället testa detta recept och vet ni vad? Det var kanon!

  • Två bananer
  • Fyra ägg
  • Två deciliter glutenfria havregryn
  • En deciliter mjölk (jag valde givetvis mandelmjölk men det är ju valfritt)

Mixa allt noga och stek i kallpressad kokosnötsolja. För att det ska bli så bra som möjligt häll ut ganska små klickar, låt dem bli fasta i kanterna och fyll sedan på med lite mer smet så att de blir lite tjockare. Då blir de lättare att vända och godare att mumsa i sig.

När man äter mycket raw får man inte i sig speciellt mycket fett och det är dumt, jag försöker att tänka på att blanda ner lite i smoothies och i andra sammanhang där jag kan men det är inte alltid så enkelt. Så att nu steka bananpannkakor i kokosfett, där ganska mycket av den kokossmak jag inte gillar försvinner, är ett bra sätt för mig att få i mig mer fett.

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.