Bananpannkakor
Jag har testat att göra bananpannkakor tidigare men jag gillar inte innehållet i recepten, tycker inte att resultatet har blivit tillräckligt bra för att det ska vara värt besväret men så la @praktikantmalin upp ett recept på bananpannkakor på @äntligenmorgons Instagram i förra veckan, jag frågade om receptet och snälla Malin svarade direkt.
Så i fredags när jag inte kände för att äta broccoli, zucchini, rödbetor och torsk igen valde jag att istället testa detta recept och vet ni vad? Det var kanon!
- Två bananer
- Fyra ägg
- Två deciliter glutenfria havregryn
- En deciliter mjölk (jag valde givetvis mandelmjölk men det är ju valfritt)
Mixa allt noga och stek i kallpressad kokosnötsolja. För att det ska bli så bra som möjligt häll ut ganska små klickar, låt dem bli fasta i kanterna och fyll sedan på med lite mer smet så att de blir lite tjockare. Då blir de lättare att vända och godare att mumsa i sig.
När man äter mycket raw får man inte i sig speciellt mycket fett och det är dumt, jag försöker att tänka på att blanda ner lite i smoothies och i andra sammanhang där jag kan men det är inte alltid så enkelt. Så att nu steka bananpannkakor i kokosfett, där ganska mycket av den kokossmak jag inte gillar försvinner, är ett bra sätt för mig att få i mig mer fett.
Foto: Sarah Andersson