Bakning

Bönfrallor

Jag visade er en bild på dessa frallor, bönfrallor, på Instastories för ett tag sedan och ni var många som ville ha receptet så här kommer det.

I grunden är det fru Liljas bönfrallor men med lite mer/annorlunda kryddning.

Du behöver,

1 pkt stora vita bönor (avrunna)
3 ägg
2 msk fiberhusk
1 msk sötströ
2 tsk bakpulver
2 msk äppelcidervinäger (har också använt vitvinsvinäger och det går lika bra)
salt (ganska rejält med salt!)
1 uppvispat ägg till pensling
vallmofrön, sesamfrön eller något annat gott

Utöver detta har jag valt att krydda mina med timjan eller rosmarin och vid ett tillfälle finhackade jag några soltorkade tomater. Gillar man oliver kan det säkert också bli bra, tänk er alla smaksättningar som kan tänkas på foccacia, det blir bra.

Alla ingredienser mixas samman med en stavmixer eller liknande, jag tycker att stav är enklast för att verkligen mosa alla bönor. Sedan får smeten stå och svälla i fem minuter. Det blir en väldigt blöt smet men don’t worry, det är som det ska.
Sen är det dags att forma sex bullar och det gör man med blöta händer så går det geschwinnt. Pensla med ägg och toppa med goda fröer, grädda sedan i mitten av ugnen på 200° i 20-25 minuter – klart!

Jag tycker, på riktigt, att dessa är supergoda! Bjöd min man på en bit helt nygräddad, och han spottade och fräste som en arg katt så smaken är som baken och kanske är min smak något förändrad efter att ha varit ifrån gluten och vanligt bröd i snart två månader men jag tror faktiskt inte att det är så mycket därför. De är goda helt enkelt, testa får du se! Den här gången gjorde jag några med ost, en riktigt hit!

Luftiga och fina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.