Bakning,  Clean Eating

Choklad-räddaren-i-nöden

Jag har ju skrivit om det innan, att jag äter glutenfritt och mår så himla bra av det. Har du hypotyreos, eller någon annan sjukdom som driver inflammation i kroppen, skulle jag verkligen rekommendera dig att testa, för mig har det varit en ögonöppnare minst sagt.

Hur som helst, förutom att utesluta gluten har jag även slutat med socker. Vitt, raffinerat socker vill säga. Men ibland behöver jag något sött och då brukar jag unna mig den här chokladbomben. En riktig räddare i nöden och mättande som en hel middag.

Blir ganska lik en kladdkaka i konsistensen och en klick grädde till är inte alls fel om man vill slå på stort.

Mixa ihop följande,

  • 10 urkärnade dadlar
  • 2 ägg
  • 50 gram smält kokosolja
  • 3 msk kakao
  • 1 dl mandelmjöl (kokosmjöl fungerar också bra)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpasta (eller pulver, eller arom, smaksätt efter smak och tycke)
  • en nypa flingsalt

Grädda kakan i en mindre form, jag använder en brödform och kakan blir då ungefär 1-2 cm hög, i 175 grader, 10 minuter. Låt den svalna och sedan stelna i kylskåp.

Jag har bakat den här kakan både med och utan ägg och det går precis lika bra så vill du göra en vegansk variant hoppar du bara över äggen. Kakan blir då något mer kompakt än en kladdkaka men hey, det är ju bara nice!

Så galet gott och precis vad man behöver när chokladsuget slår till. För det gör det då och då. Ska inte sticka under stol med det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.