Bakning

Elliots födelsedagstårta

Jag har fått en del frågor kring Elliots födelsedagstårta, vad den bestod av och hur jag gjorde den och jag tänkte att jag skulle försöka besvara allt så korrekt som möjligt.

Jag följde inget färdigt tårtrecept utan plockade ihop mitt eget den här gången (mycket roligare!). Det enda jag egentligen ville var att den skulle ha en smak som kunde funka för en 2-åring eftersom jag ville att han skulle få äta sin egen tårta i år.

Jag valde att göra en två mazarinbottnar med ett lager maräng smaksatt med lemoncurd emellan. Sedan spacklade jag tårtan med en marängsmörkräm smaksatt med vanilj och toppade slutligen allting med en glasyr som jag färgade med vanlig hushållsfärg. Jag hade beställt små dekorationer från Myperfectday.se och det blev bokstavligt talat pricket över i:et på den här tårtan. Det var också därför glasyren fick bli just blå.

Jag hittade inget recept på mazarintårtbottnar men gjorde i princip så att jag utgick från ett vanligt recept där jag bytte ut sockret mot mandelmassa tills smeten hade en konsistens jag gillade. Det blev bra. Jag gjorde bottnar i två omgångar då den hade blivit lite för låg annars.

Mazarin är som bekant väldigt sött och därav syrligheten i en lemoncurd för att balansera upp smaken något. Det var bara en färdigvispad maräng som jag vände ner lemoncurd i. Superenkelt!

Och marängsmörkräm är ju som att äta en bit av moln eller liknande. Så fluffigt och så gott och dessutom det enda som funkar när man vill spackla en tårta och få den riktigt slät och fin.

Jag gillade verkligen hur tårtan blev och huvudpersonen satte glatt i sig hela sin portion så jag ger den därmed betygen med beröm godkänt!

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.