
En alternativ tårta
Elliot har inför sin födelsedag mycket noga uttryckt att han vill ha en jordgubbstårta precis som Pelle Svanslös i ”Pelle fyller år”. Det är klart att han ska få det, mitt i vintern. Inga problem!
Men.
Sen lyckades vi inte få till ett firande med hela stora familjen utan fler små firanden och med en mindre skara gäster kändes det helt plötsligt lite over the top att göra en hel tårta så jag gjorde små rulltårtebakelser istället. På köpe-rulltårta, hör och häpna. Det är så att jag skäms men det är en bra påminnelse ändå om att det faktiskt går att fira en födelsedag på det här viset också.
Rulltårtan skar jag i rejäla bitar som jag ställde på högkant, till den vispade jag en lös marängsmörkräm som jag spritsade ovanpå, dekorerade med jordgubbar och lite krossade maränger på toppen. Det blev faktiskt jättebra och Elliot verkade nöjd vilket ju var det allra viktigaste!
Foto: Sarah Berg


4 kommentarer
Isflingan
Underbart söta och fina!! Perfekt ju när man inte vill/behöver en hel stor tårta. Och om man är riktigt sugen så kan man ju dessutom få äta två!! tårtor själv 😉
Sarah
Precis så är det! Samma princip som att baka små minisemlor 😉
Anna
Marängsmörkräm?
Sarah
Just det ja, ett recept på det kanske hade varit på sin plats 😉 Det är kort och gott en maräng som först smälts över vattenbad och sedan vispas för att slutligen smaksättas och adderas smör till. Blir perfekt att spritsa, lättare än en smörkräm men inte så lätt och luftig som grädde. Jag brukar utgå från Roy Fares recept http://www.royfares.se/recept-svenska/2015/4/11/double-chocolate-and-raspberry-cake fast jag tar bort chokladen. I det här fallet hade jag vaniljsocker i smeten istället!