Bakning,  Clean Eating,  Inspiration,  Köket,  Träning & Hälsa

Om inspiration i mängder

bakbok_plano friendly-food-mat-utan-gluten-socker-och-mjolk

Har senaste tiden känt av ett allt större och växande ”behov” av dessa två böcker. #BAKBOKEN av och med Alexandra Larsson som vann Hela Sverige Bakar 2014 och Friendly Food av bloggaren Hanna Göransson som står bakom bloggen Hur bra som helst. En stark rekommendation om ni inte redan har hittat den.

Att baka är något av det roligaste som finns och även om det är bättre för mig på alla sätt att äta bakverk utan gluten, socker och vanlig mjölk så är det något med kemin i just mjöl, socker, bakpulver och mjölk som jag liksom förstår. Det är roligare. Det går inte att komma ifrån. Så jag får väl lura mig själv att jag ska baka utan att smaka och då vore Alexandras bok superrolig som inspiration.

Hannas bok är raka motsatsen, det är inte rawfood, det är tillagad varm mat men den är glutenfri, sockerfri och mjölkfri och av de recept jag har hunnit prova från hennes blogg sedan tidigare har jag också lärt mig att den är jättegod. Den vore också väldigt rolig att ha till hands för att bläddra i och inspireras av.

Två böcker, två grymma tjejer på varsitt sätt och hundratals sidor av inspiration. Det vore väl något det?

Bilder lånade från Bonnierfakta och Adlibris.

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.