Bakning,  Clean Eating

Min bästa granola!

Först och främst – TACK! För alla tips om en Koko Loco som trillade in efter mitt inlägg häromdagen. Jag kanske faktiskt kan få tag i en men inte nu, hösten verkar vara den period som gäller för denna skönhet och jag har flera lämpliga länkar till webbshopar som bör ha dem. Yay!

Men nu, över till mitt verkliga ärende denna kväll. Min bästa granola! Som äppelpaj i en burk, det finns nog inget bättre sätt att beskriva denna granola på än just så. Och när jag visade den på instagram igår var ni många som önskade receptet så here we go!

-havregryn (glutenfria eller vanliga bestämmer du själv givetvis)
-solroskärnor
-chiafrön
-linfrön
-kanel (massor)
-ett finhackat äpple
-ca 1dl koncentrerad äpplejuice

Jag har som alltid inga direkta mått när jag gör granola utan höftar bara men skulle gissa att jag har 3-4 dl havregryn, någon deciliter solroskärnor, kanske en halv deciliter linfrön och chiafrön efter behag. Ungefär så.

Sno ihop allting, bre ut på en plåt och rosta i ugnen på 150 grader tills det doftar ljuvligt i hela huset. För min del är det ungefär när man kan ta ut plåten, skaka den lite lätt och liksom höra hur granolan har torkat och frasar mot plåten.

Världens bästa eller sämsta beskrivning av ett recept, det är högst oklart. Men det är världens godaste granola, busenkel att göra och kräver inte mer detaljer än så här.
Jag avnjuter min till frukost ihop med grekisk yoghurt och lite, lite ringlad honung över. Mest för att det är snyggt, jag gillar ju inte ens honung. Nåväl, det adderar ni om ni vill helt enkelt men nedrans gott är det i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.