Bakning

Persikomarmelad

Tidigare i veckan tog jag äntligen hand om de persikor vi plockat och jag valde att göra en stor sats marmelad av alltihop. Inte så praktiskt kanske, men jag har inte energi nog att stå och göra en massa olika saker just nu så så fick det bli.

Det slutade med att jag kokade ner 2,5 kg persikor, helt otroligt mycket. Och det fick koka bra länge innan den gick ihop sig men oj så värt det för vilka smaker. Väldigt osvenskt av mig men jihaa så god den är!

Mitt recept är lite höftat men på ett ungefär så här

-2,5 kg rensade och klyftade persikor med skalet kvar
-1-1,5 kg strösocker
-en näve citronmeliss
-en halv påse kardemummakärnor

Allt detta gick ner i en stor kastrull och det fick sedan stå och puttra i gott och väl 40 minuter vilket är ganska lång tid om man jämför med andra recept. Men jag tror att frukten jag använde var väldigt saftig och att det då blir ganska mycket vätska som måste få koka bort.

Med facit i hand kan jag ju bara konstatera att det var värt den tiden. Jag tror att jag ska äta favoriten – knäckebröd med chia och havssalt toppat med persikomarmelad till frukost, lunch och middag så länge marmeladen varar.

Mums!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.