Bakning,  Sarah tipsar,  Träning & Hälsa

Rawfoodbollar

IMG_6902 IMG_6901

Som jag berättade för någon dag sedan har jag med mig lite matpackning till Stockholm för att inte behöva bry mig om att hitta bra alternativ. Betydligt enklare att ha dem med sig själv och vara helt säker på vad man får i sig.

Dessa rawfoodbollar gjorde jag både inför förra veckans roadtrip till Kosta och nu inför Formex och jag kan verkligen rekommendera dem. Jag har gjort dubbel sats vid båda tillfällena och då ser receptet ut så här,

  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk riven kokos
  • 4-6 msk hampaprotein
  • 2 dl glutenfri havre
  • ca 18 urkärnade dadlar

Kör dadlarna i en stark mixer tills du får en jämn smet. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och krama sedan ner dadelsmeten med händerna. Detta är kladdigt. Väldigt, väldigt kladdigt så ta av dig alla ringar och andra smycken du är rädd om.

Forma till bollar och, om du vill, rulla i kokos. Jag skulle ju ha med mig mina på resa och hoppade därför över detta extra smulande men ska man exempelvis bjuda på dem tycker jag att man kan unna sig lite kokos på.

Ikväll är det kvällen innan mässan öppnar, montern är färdig och jag slappnar av. Drar en nöjd och lättad suck, lutar mig tillbaka och mumsar på en boll. Den är jag väl värd! I morgon lovar jag att visa er hur montern blev och givetvis också bilder på nyheterna som Orrefors och Kosta Boda presenterar.

Foto: Sarah Andersson

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.