Bakning

Semmelbollar och status

Alltså ni är ju de finaste som finns, er omtanke är inget annat än ren och skär kärlek. TACK! Ni fortsätter höra av er och fråga hur läget är och jag är bara ledsen att jag inte orkar svara er alla riktigt så jag gör det här istället.

Status är att jag fortfarande får kämpa för varje andetag. Att andas är tungt, att stå upp och andas är ännu värre, att stå upp, prata och andas är jättesvårt. Och av detta blir jag såklart trött, helt slut, orkeslös och svag liksom.
Det har också gjort ont i luftrören på ett sätt som jag inte känner igen, detta kanske, kanske, kanske håller på att ge vika nu. Jag är försiktigt positiv. Igår åt jag sista dosen av medicinen (igen) så nu återstår att se hur det blir utan medicin (igen).

Sådär är status, jag har en man som får sköta det mesta när han är hemma och jag tar varje chans till vila som jag får, tack älskling. Jag försöker vara så försiktig som jag bara kan.

Nu till något betydligt roligare, dessa semmelbollar! Visade dem på Instagram för någon dag sedan och ni var många som ville ha receptet, haha. Det ska ni såklart få, men det är inte mitt recept det är Evelinas på @evelinasvarld Kika in till henne för massor av mer LCHF-bakning och inspiration, bästa kontot jag har hittat.
Jag försöker hålla mig ifrån LCHF-bakningen helt, äter jag bara tillräckligt med bra LCHF-mat blir jag så mätt att det absolut inte behövs men för att komma in i min bra vanor nu igen efter helger och sjukdom tillåter jag mig själv att njuta av dessa!

2 dl mandelmjöl
3/4 dl valfri sötning
3-4 tsk malen kardemumma
3 msk grädde
1-2 droppar bittermandelarom (kan uteslutas men förstärker ”semmelsmaken”)
50 gram rumsvarmt smör

Blanda först samman alla ingredienser utom smöret till en smet, knåda i smöret för hand eller i maskin och rulla dina bollar. Jag upplevde att min smet var något blöt och la till lite mer mandelmjöl innan jag rullade bollarna.

Sist men inte minst rullar du bollarna i krossad mandel eller mandelflarn. Nom-nom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.