Bakning

Som utlovat – Churro Sandwich

I lördags testade jag att göra något jag aldrig testat tidigare, och visade er på Instagram med frågan om ni ville ha receptet. Vi kan väl bara konstatera att DET VILL NI. Haha, vilken uppslutning.

Oh well, det bästa av allt, det är superenkelt!

  • 7 dl vatten
  • 0.8 dl rapsolja
  • 250 gram vetemjöl (4.2 dl)
  • 1 tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl kanel
  • Vaniljglass
  • 1 liter Rapsolja till friteringen

Koka upp vatten, rapsolja och salt i en kastrull. När det kokar ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölet. Nu får du ta i lite och jobba ihop detta till en ganska trög smet/deg. Och förtrösta inte, nu ser det absolut inte ut som att det är rätt men det är det.

Låt degen/smeten kallna lite, fyll en tyll och spritsa ut rundlar på bakplåtspapper, börja inifrån och gör dem ca 8 cm i diameter. Det är inte jättenoga, det viktiga är att alla är ungefär lika stora.

Frys nu dessa i 45-60 minuter så att du kan hantera dem utan att de tappar formen. Ta fram dem ur frysen och fritera dem, ett par i taget så att inte oljan blir för kall är du lägger ner dem. De ska bli fint gyllenbruna på båda sidor innan du lyfter upp dem och låter dem rinna av på hushållspapper.

Vänd dem i socker och kanelblandning innan du låter dem kallna och fyll dem sedan med vaniljglass och njuuuut!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.