
Svängde ihop ett mumsigt fröknäcke
En eftermiddag tidigare i veckan svängde jag ihop ett fröknäcke. Jag var så otroligt sugen på ett salt dito att jag bestämde mig för att göra ett själv. Jag hade inget egentligt recept att gå efter, jag hällde bara ner de fröer jag hade hemma vilket råkade bli solrosfröer, chiafrön, linfrön och semsamfrön. Till det adderade jag lite kokosmjöl, ungefär en halv deciliter rapsolja och cirka 2 dl kokande vatten. Och så salt då, i smeten och lite flingsalt på toppen.
Det fick sedan stå och dra i en kvart innan jag bredde ut det på ett smörgåspapper och gräddade det i ugnen i 1,5 h, 150 grader.
Superenkelt och supergott!
Foto: Sarah Berg


En kommentar
Isflingan
Gjorde faktiskt också fröknäcke i veckan. Älskar det! 🙂 Ska prova med kokosmjöl nästa gång för det har jag aldrig testat. Brukar oftast köra med majsmjöl.