Bakning,  Clean Eating

Tuggmotstånd

Jag är en brödoman av stora mått, det vet ni som känner mig. Fick jag bara äta en sak för resten av mitt liv skulle det vara mackor. Att då inse att man mår sjukt mycket bättre av glutenfri kost och därmed kapa så gott som allt gott bröd ur repetoaren är ju sådär halvkul.

Jag har hittat bra alternativ, bönbullarna är ett sådant. Det är bara ett problem, tuggmotståndet. Jag gillar ju bröd som är lite tjurigt om ni förstår. Danskt rågbröd. Nötbröd. Fullkorn.

Så gissa hur jag glad jag blev när jag hittade det här, ett helt glutenfritt och sockerfritt (om man med sockerfritt menar vitt raffinerat socker vilket jag gör) frö och nötbröd som är alldeles vansinnigt gott. TACK!

Jag hade slut på Fiber Husk när jag bakade detta men använder Pofiber istället och det gick lika bra. Nästa gång tänker jag slänga i lite frukt också, torkade aprikoser, det tror jag blir ännu godare.

Som synes toppade jag hela härligheten med lite Chia-hallon-marmelad och nom nom nom så gott det blev!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.