Bakning

Veckans andra bakutmaning

IMG_0359 IMG_0358 IMG_0356

Det blev även en sats macaroons den här veckan, i en något annorlunda tappning mot vad jag tidigare har gjort. Med choklad och hallon och det blev riktigt bra. Hela fina maränger, med den lilla ”kjolen” på sidorna och en mjuk och slät smörkräm smaksatt med hallon. Inte sylt. Lite mer syra där alltså.

Det här med att baka macaroons är ju en utmaning varje gång, ska de hålla? Har ni några knep? Det jag har märkt av mina försök hittills är att skikta ihop florsocker och mandelmjöl är viktigt, liksom hur man spritsar (tryck ner spritsen i mitten och fortsätt trycka tills kakan är lagom stor (det vill säga liten) gör inga cirkelrörelser) och att göra dem mindre än man tror. De flyter ut och ska stå minst en kvart, gärna en halvtimme, innan de åker in i ugnen. Där har ni mina tips!

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.