Bröllop

Aptit Öland & St. Heaven Street

När vi bestämde oss för att gifta oss, och just i Borgholms slott, började jakten på rätt cateringfirma. Vi visste direkt att vi ville ha god mat på vårt bröllop, det vill väl så klart alla, men vi ville ha god kvalité, fina råvaror och mycket lokalproducerat. Närheten till Öland var en röd tråd genom hela bröllopet.

Jag hittade Aptit Öland ganska omgående, läste på lite och slängde iväg ett mail. Sen började den enklaste delen av hela planeringen. Jag kan inte säga det på annat sätt, samarbetet med Anders och Peter har varit smidigt, enkelt, professionellt och i slutändan otroligt välsmakande. Jag kan inte säga det nog, jag rekommenderar dem varmt och de skulle mer än gärna få catera alla mina fester i framtiden. Wow! (Nej, inget sponsrat bloggsamarbete, bara ett otroligt nöjt brudpar)
Menyn bestod av,

Förrätt
Grillad pilgrimsmussla med syrlig tomatchutney & baslikacremé

Varmrätt
Hängmörad kalvrygg med sallad på råstekt sparris, sockerärtor& kvisttomat. Potatisterrine smaksatt med öländsk kryddost samt krämig portvinsky.

De tog inte bara hand om maten utan alla dekorationer. Vi fick inte tillgång till lokalen dagen innan och de fick därför ansvara för detta. Enligt deras önskemål gjorde jag en provdukning hemma som jag fotograferade. Bilderna bifogades ett monstruöst lång mail jag formulerade med alla tankar kring dukningen och alla andra dekorationer. Jag visste att vi skulle gömma oss i Drabantsalen (festlokalen) i en timme när gästerna anlände så jag tänkte att ”jag hinner fixa till allt då så det blir precis som jag har tänkt mig”. Men vet ni? Jag flyttade inte på någonting. Det var perfekt, precis allting. Jag bara gapade när jag såg det. Underbart!

Tårtan däremot beställde jag från annat håll enligt Aptit Ölands önskemål. Jag vände mig då till Kalmars i särklass duktigaste tårtskapare. För detta är en skapelse mer än ett bakverk. Ett par meddelanden, några bilder och frågor som besvarades var allt som behövdes för att Caroline skulle skapa denna drömtårta till oss. En rufflecake täckt av en vaniljsmörkräm, med smak av hallon och vit choklad. Den. Var. Så. God. Jag tror inte att det blev en smula kvar av den och det förstår jag, drömlik både till smak och utseende. Och återigen, ett samarbete som var alldeles vansinnigt smidigt. Om ni vill beställa en tårta till en fest i Kalmar med omnejd kan jag med värme rekommendera Caroline, stort, stort, tack för att du satte guldkant på vår bröllopsmiddag! Och är ni nyfikna på vad hon kan göra så skulle jag rekommendera er att titta in på hennes blogg för inspiration. Wow igen!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.