Bröllop

Bröllopet del 1

Jag vet knappt vart jag ska börja, det finns så mycket att minnas, att berätta, att visa. Men jag har valt att börja på fredagen innan bröllopet då vi var lediga både Alex och jag för att, tillsammans med bestman Jeppe, åka upp till slottet med alla dekorationer och blommor så att de skulle finnas på plats för Aptit Öland på lördagen. Lilleman skulle ha varit på Föris men var som ni kanske minns jättesjuk. Stackars liten, jag har nog aldrig sett honom så här dålig. Mammahjärtat gick i tu och helt sönder. Men vi klarade det, både Alex och jag och Elliot. Tack vare de bästa av barnvakter genom bröllop och bröllopsresa och det är så sant som det är sagt, allt går inte att kontrollera. Är det något jag har lärt mig genom alla mässor och event jag har planerat genom åren så är det att något alltid går åt skogen och det gäller bara att lösa det där och då. Vilket vi gjorde. Vår tappra kille kämpade och vi försökte att fokusera på det som skulle hända med vetskapen om att han var omhändertagen av underbara människor som älskar honom.

Så.

Med det sagt, bröllopsfokus! Vi rullade in all dricka och alla dekorationer på trävagn till slottet och jag tog hand om de fullständigt underbara blommor som vi hade hämtat hos Angelica på förmiddagen. Jag ska berätta mer om just blommorna, och Angelica, men det förtjänar ett helt eget inlägg. Jag hade lovat Aptit Öland att förbereda alla blommor i små vaser så att de bara var att placera ut på borden och i lokalen dagen därpå. Vilket lyxarbete att hantera så mycket blommor <3 .

Sedan vände vi hemåt, jag skulle bli hämtad av Jennie, min tärna, och vi skulle sedan åka tillbaka över bron till Saxnäs där vi skulle spendera natten tillsammans. Vilken lyx! Hur ofta tror ni att vi, två heltidsarbetande småbarnsmammor får möjlighet att sitta ner i flera timmar och prata ostört? Exakt, så gott som aldrig. Och som vi pratade. Och skrattade. Och var alldeles pirriga inför morgondagen. Vi åt, drack gott, provade klänningen, såg till att alla smycken, hårdekorationer, smink och annat var på plats och tillslut försökte vi sova lite.

Vi vaknade tidigt, som småbarnsföräldrar gör, och till en början tänkte jag att det kändes som vilken dag som helst. Men så började jag fundera igenom dagen, schemat, och vad som skulle hända och då plötsligt kom den. Nervositeten som vände upp och ner och ut och in på hela mig. Jösses, jag skulle ju gifta mig!

Så jag försökte äta frukost tillsammans med Jennie och hennes syster Malin som nu gjort oss sällskap för att göra Jennies hår. Kl. 08 kom Amanda, min frisör, och så satte del 1 igång. Håruppsättningen. Jag var hos Amanda i Maj och gjorde en provuppsättning så vi visste hur det skulle se ut och det blev precis så fint som jag förställt mig det. Väldigt jag. Något annat hade varit otänkbart för mig, om det är en dag i mitt liv jag vill känna mig som mig själv så är det min bröllopsdag. Och det gjorde jag, verkligen, så tack Amanda för att du gjorde mig så otroligt fin!

Vi sminkade oss själva både Jennie och jag och försökte äta lite lunch innan det var dags för dagens största moment hittills. Att klä på oss.

Alltså.

Min klänning.

Jag älskar den!!

Jag kände mig så fin i den där klänningen, något jag så gott som aldrig gör, så bara det var stort. Jennie och jag fastnade på bild mitt i påklädningen. Så fint!

Sen tryckte vi in mig och hela klänningen, med nöd och näppe, i bilen och åkte mot Borgholm där jag äntligen skulle få möta Alex för vår ”First Look”. Nu pirrade det ordentligt i magen, jag var sååå nervös!

6 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.