Bröllop

Bröllopstips längs vägen

Jag har egentligen tänkt att jag skulle sammanställa alla tips och råd kring bröllopsplaneringen i ett längre inlägg efter bröllopet men varför vänta? Här kommer ett par snabba tips till dig som planerar ditt bröllop eller är på väg att börja med planeringen till hösten.

Skapa ett google docs
Va? Gud så oromantiskt. Är det inte roligare med en stor bröllopspärm a’la Monica i vänner? Nej hör ni, ett Google docs, som ni båda delar och som ni kommer åt överallt ifrån. (Goda idéer kan dyka upp när man minst anar det). Vi har ett kalkyldokument som innehåller allt från gästlista, budget, att-göra, inköpslista, bordsplacering – You name it! Det finns många flikar i det där dokumentet men det är guld värt!

Gör en av er till projektledare
Jo faktiskt. Jag tror inte ens att par utan barn planerar sitt bröllop så värst mycket gemensamt i alla lägen. Vi är ett par med barn och då blir det lite mer ”tar du det där så fixar jag det här”. I vårt fall är jag den som roddar mest och så tar jag givetvis hjälp av Alex och bollar saker när det väl ska bestämmas något. Vi tar alla stora steg tillsammans men det är jag som har kontakter med Slottet, vigselförrättare, beställer hindersprövning etc. Det är mycket praktiskt som ska lösas och i de fall jag känner att något ligger utanför mitt område, vi är ju trots allt bra på olika saker, ber jag Alex ta över just den grejen. Det har funkat kanon för oss.

Köp klänningen tidigt
Det var säkert många som lyfte på ögonbrynen när jag åkte iväg för att köpa min brudklänning redan i September förra året. 11 månader i förväg. Jag kan förstå det men tänk om jag inte hade hittat en klänning då? Tänk om den hade haft 9 månaders leveranstid (inte alls ovanligt)?
Jag har dessutom tyckt att det har varit en stor fördel att vara klar med klänningen i många andra beslut. Hur ska buketten se ut? Ja det beror ju lite på hurdan klänning du har. Frisyren? Samma sak där. Börja med klänningen, inte alls fel alltså.

Lita på dem ni anlitar
I vårt fall har vi tagit hjälp av en cateringfirma för att fixa maten. De har dessutom gott om erfarenhet av att arbeta i just Borgholms Slott vilket inte är helt plättlätt, kulturarv har den sidoeffekten. VI har valt att lita på deras erfarenhet och gått rakt av på deras förslag, varför ska jag in och pilla och peta i detaljer när de har gjort 100-tals bröllop där och vet vad som funkar bäst? Samma sak med all musik, vår toastmaster Jimmy gav oss en grym kontakt där och jag har valt att lita på hans erfarenhet. Varför skulle jag göra något annat? Gör din research noga, hör med referenser på dem du anlitar och våga sedan lita på dem, jag tror att du/ni får en mycket trevligare resa och upplevelse på det viset.

Ett par snabba tips från en blivande brud som snart, snart är i mål med sin egen bröllopsplanering!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.