Bröllop

Den bästa möhippan!

En dryg vecka har passerat sedan helgen och den alldeles fantastiska möhippa som min tärna och vänner hade ordnat för min skull. Jag vet knappt hur jag ska närma mig detta eller hur jag ska beskriva den men någon form av kronologisk ordning får vi nog följa.

Jag satt hemma i lugn och ro och åt frukost med Elliot i knät när plötsligt Alice började skälla och jag såg rosaklädda tjejer välla in genom dörren. På bara ett par sekunder var hallen full, det var rosa konfetti överallt, after-ski-musiken pumpade och tja, vi kan väl säga att jag hann få ett rejält adrenalinpåslag. Det var ju ingen tvekan om vad som var på G. Oh herregud, nu händer det liksom.

Jag fick en packningslista och fem minuter på mig att få ihop en packning. Att det ska vara så svårt att följa en lista och byta om till utvalda kläder, det är då banne mig otroligt. Jag hade på riktigt svårt att få ihop packningen så nervös blev jag. Men tillslut var vi iväg, jag iklädd ett svart linne, ett bride-to-be-band och en alldeles makalöst rosa metallicskimrande kjol. Samt skidhjälm, goggles och ett glas rosé. Hepp!

En walk of shame genom Förlösa blev det och nog hade jag på känn hela vägen att jag inte alls skulle behöva varken hjälm eller goggles och mycket riktigt, efter en promenad kom vi fram till en bil. Haha. Av med hjälmen och på med en tiara och slöja, in i bilen och över bron. Hamnen och stranden i Färjestaden var målet. Det visste jag ju inte då såklart.

Och med tanke på alla missförstånd kring mina instagraminlägg denna dag, nej, jag hade alltså inte tillgång till min telefon men det hade min svägerska och social media manager för denna dag, Emelie. Det är alltså hon och inte jag som har lagt upp bilder. Tycker ändå att hon varit snäll mot mig i valet av bilder <3

I Färjestaden väntade picknick, lekar och diverse utmaningar. Som att måla ett porträtt av Alex. Herregud så fin han blev. Haha. Älskling, jag hade druckit och inte ätit ok? Jag fick en selfie-utmaning och lyckades ta en massa selfies där på stranden, bland annat med en liten fransk bulldog.
Och så hann vi ju med både yoga och body-jam och här ska vi kanske lägga in en ”don’t try this at home”. Att yoga och testa head-stands när man har druckit champagne är en halvbra idé om man inte vill bli alldeles för snurrig.

Efter lunch och lekar blev det så dags att lämna beachen och istället gå och dreja! Alltså så roligt! Jag har ju velat lära mig detta hur länge som helst och var nära att boka in min på en kurs i höstas. Nu ska jag väl inte påstå att jag lärde mig speciellt mycket förra helgen men roligt hade jag och nu vill jag gå den där kursen om möjligt ännu mer.

Efter att ha drejat och skapat en god stund gick vi vidare mot Hotell Skansen och checkade in, det vankades spa och bubblor i en massa olika former och ännu mer skratt och umgänge.
Efter timmar i ett varmt bubbelbad i stekande sol får jag väl också erkänna att krafterna tog slut. Jag sov mig igenom den efterföljande middagen. Inte i matsalen (!) utan på rummet. Ta en sliten mamma som varit uppe halva natten, servera henne god dricka och låt henne festa som hon inte gjort på över tre år och tja, där har ni resultatet. Men jag gjorde en stark comeback tack vare Jennie och en god tiramisu. Och tur var ju det för fler lekar väntade och så boken.

Boken.

Jennie hade sammanställt bilder på mig och mina vänner som de fått skicka till henne tillsammans med de finaste av hälsningar, uppmaningar, rim och andra tankar. Helt underbart. Det blev ett par rörda ögonblick där vid bordet när jag hade högläsning. Älskade, fina vänner, ni är helt underbara. Tack igen, för boken, för alla hälsningar och för en dag som jag aldrig kommer att glömma. Jag älskar er!

Att säga att jag vaknade hungrig är en underdrift, att dissa middagen på det ouppfostrade vis som jag gjorde har den effekten. Som tur är var Jennie också lite frukostsugen så vi smög iväg till frukostbuffén redan kl. 08 och satt länge och åt frukost på Skansens underbara terrass. Ett riktigt gulvitt badhotell som imponerade stort på mig. Så fint överallt! Rummen, SPA:t, frukosten. Nom-nom!

Slutord på detta mycket långa inlägg om en möhippa? F A N T A S T I S K T <3

Bilder: Sara Jonasson

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.