Bröllop

Jag hittade den!

The one. Klänningen med stort K. Klänningen som fick mig att känna mig finare än någonsin tidigare. Men vi tar det väl från början?

klanning8

Vi åkte ner till Malmö i fredags vid lunchtid. Jag hade bokat tid på Skräddarehuset kl. 17 men vi blev lite tidiga och var där redan halv fem. Vilket var tur. För jag tror faktiskt inte att ett ställe kan kännas mer fel än så. Utbudet, personalen, den uteblivna servicen. Allt var fel.

Som tur är jag har jag ju världens bästa och mest driftiga tärna så vi utväxlade en blick, hon gick ut och ringde ett samtal och fem minuter senare var vi på väg till Proms & Weddings istället. Ett riktigt lyckodrag skulle det visa sig för där var den. Jag provade nog tre eller fyra klänningar där innan ”The One” dök upp men när den väl gjorde det… tja, det var helt enkelt svårt att släppa tanken på den sen.

Därefter styrde vi mot hotellet där den något yrkesskadade blivande bruden hade färgkodat hela tillställningen. Hotellet bidrog med den rosa lampfoten och det var ju väldigt snällt av dem. En middag på Lilla Torg, en drink, en skrattattack och sedan somnade vi och laddade inför gårdagen.

klanning

För igår var det ju alltså dags för Köpenhamn, för Lilly och för den där drömmen att bli verklighet. Det började med att Öresundståg hade varit snälla och stripat tågen rosa enkom för vår skull. Verkligen jättesnällt.

klanning2

Sen hann vi med en kaffe på Café Europa på Amagertorv innan butiken öppnade och bara det var väldigt trevligt. Men tillslut var vi alltså där, på Lilly och det var väldigt, väldigt roligt!

klanning7

Vi fick jättefin hjälp och service av en kvinna vid namn Pia som plockade fram den ena drömmen efter den andra. Allt var egentligen perfekt. Men. Det var ju just tanken på den där klänningen från i fredags. Jag kunde inte släppa den.

Alltså lämnade vi Köpenhamn utan klänning och åkte tillbaka till Malmö och Bella på Proms & Weddings där jag återigen fick ikläda mig den vackraste klänning jag någonsin sett eller haft på mig och yes, det var THE ONE.
Att inte köpa den superfina klänningen på Lilly som jag blev så kär i var rätt för även om den var superduperfin så är klänningen jag nu har köpt ä n n u finare. Den är…underbar. Som gjord för mig om ni förstår?

klanning9

Så vi lämnade Malmö med klänningen i säkert förvar och uppdraget väl utfört. Tack Jennie och mamma för att ni följde med, för alla oh, ah, yay, nej, tårar och skratt. Det har varit en helg, eller ett dygn som jag alltid kommer att minnas! <3

klanning1

Och nej, jag kommer givetvis inte att visa er The One. Alex får inte se den heller givetvis. Det räcker så gott att jag, Jennie och mamma vet hur den ser ut. Men jag kan avslöja så mycket som att den är vit och alldeles vansinnigt vacker. Gott nog! Huruvida bilden ovan visar något liknande eller något väldigt långt ifrån kan ni ju fundera på en stund, vad tror ni? 😉

Foto: Sarah Berg, Jennie Glantz och Mia Andersson

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.