Bröllop

Paris del 2

Dag två av vår Parisvistelse var faktiskt lika varm som den första, nej till och med ännu varmare men vad gjorde det? Det var vi, på vår bröllopsresa och vi njöt som aldrig förr!

Vi började dagen med att återigen ta oss upp till Montmartre och konstnärskvarteren där vi hade bestämt oss för att äta frukost. Dukarna var rutiga, konstnärerna började montera upp sina staflin och doften av linolja dallrade över hela torget. Underbart!
Precis framför oss där vi satt och åt började en äldre man plocka fram sina tavlor, penslar och sin färg och när vi senare gick ett varv runt torget för att bestämma oss för vilken av alla fina tavlor vi skulle köpa var det just den här mannens alster vi fastnade för.

Sen tog vi oss med Uber mot shoppingkvarteren där vi växlade mellan att vara nära att kollapsa av värmen och att kyla ner oss med hjälp av ac:n i de butiker vi besökte. Kan hända att vi besökte ett par just för ac:ns skull och låtsade vara väldigt intresserade av produkterna. Nåja, vem bryr sig?

Vi kom fram till Louvren och även om vi inte hade några planer på att gå in, man behöver lika många dagar där inne som vi hade i Paris totalt, så är det en otroligt majestätisk och enorm byggnad och de triangelformade poolfontänerna vid entrén erbjöd välkommen skugga och svalka för oss och hundratals andra. Phew!

Och så fortsatte dagen tills vi avslutade med en crêpes susette vid Seines strand innan vi susade hem i ytterligare en Uber och kylde ner oss på hotellet innan vår middag på hypade Hôtel du Nord på kvällen väntade. Vår servitris berättade att de får otroligt många svenska gäster jämfört med de kringliggande restaurangerna, kan det möjligtvis bero på det här blogginlägget?

När vi kom ut från restaurangen runt 22-tiden var det fortfarande nästan 30 grader varmt ute och längs hela kanalen satt det människor och pratade och sökte svalka. Otroligt mysigt!

Foto: Sarah & Alexander Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.