Bröllop

The dress

Jag har fått så otroligt många fina kommentarer angående min brudklänning och jag är så glad för det. Jag älskar verkligen min klänning och att hitta den var en stor lättnad. Den fick sedan sätta tonen för mycket annat, som smycken, håruppsättning, blommor och så vidare.

Jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om den. Egentligen är det inte bara en klänning utan en klänning och en bolero. Klänningen är av modellen Nadja från Maggie Sottero och boleron är en La Sposa. Anledningen till att välja en bolero över är att den då rör sig lätt över klänningen medan en klänning med fastsydd ärm gör att du blir mer ”låst”.

Klänningen har en underkjol i satin med sju lager tyll och en vacker spets. Den snöras bak i ryggen och själva boleron knäpps med vackra små knappar i ryggen. Till detta hade jag en underkjol med hård kant som höll ut alla lager och gjorde att jag kunde gå i den. Utan denna underkjol hade jag fått gå och sparka klänningen framför mig för att kunna sätta ner fötterna.

Klänningen i sig har en inbyggd korsett som gör att när den väl är snörad sitter den som berget och jag var aldrig orolig över att den skulle hamna snett. Inte en gång på hela dagen rättade jag till klänningen upptill. Den satt som en smäck från början till slut.

Har också fått frågan om den är tung och jo, den väger en del. Jag vet inte exakt men det känns. Dock är det inget jag tänkte på när jag bar den.

Foto: Sara Jonasson, @fotograf_sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.