Clean Eating

2020 – hälsans år!

Yes! Snart är det glada 20-talet här och med detta också året då jag ska fylla 40 (!?). Jag kan inte påstå att jag skymtar en 40-årskris i horisonten, inte alls faktiskt, men det känns ändå som en milstolpe på något sätt och jag har bestämt mig för att känna mig stark och frisk den dagen.

Ni vet ju att jag har Hypotyreos och har haft det i många år. Efter Juliette har kroppen inte riktigt velat hitta tillbaka till samma balans som tidigare vilket har varit jobbigt såklart och de symptom jag upplever av sjukdomen har förvärrats ett efter ett.

Någon gång i höstas fick jag nog och vände mig till Endokrin- och diabetesmottagningen här i Kalmar dit jag går. Jag fick då en tid hos min nya läkare och inför det besöket togs det mååånga prover. Jag menar mååånga. Äta-något-direkt-efteråt-många.
I fredags var det äntligen dags och efter ett långt besök där jag faktiskt kände att jag blev tagen på allvar (vet att många av er upplever att ni inte blir det av sjukvården och jag har själv varit där, men nu var det inte så och jag tycker det är viktigt att föra fram de positiva sidorna också) finns det nu en plan.

Jag kommer att få lägga om min kost rejält och börja äta glutenfritt med lågt fettinnehåll. Alltså väldigt nära, för att inte säga spot on, den antiinflammatoriska kost jag snuddat vid tidigare. Jag har inte celiaki men gluten innehåller ett protein som gör upptaget av mina mediciner sämre. Alltså blir det glutenfritt.

Samtidigt ska jag inte träna speciellt hårt. Rörelse är jättebra men hård träning är en stress som en kropp med en kronisk inflammation inte nödvändigtvis ska utsättas för. Så yoga, promenader och andra lugnare aktiviteter kommer det att bli.
Det är detta som är så svårt, jag har ju älskat att träna, man ”ska” ju träna. Hårt och ofta. Men inte jag alltså, jag bör inte göra det just nu och det blir en mental nöt att knäcka det. Tur att yogan finns för att rulla ut mattan är inte fel för varken kropp eller knopp <3

Medicinering + glutenfritt + rörelse = Succé 2020! Jag är så peppad och sugen på 2020 så ni anar inte. Känner ni likadant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.