Clean Eating

23 dagar

Ho-ho-host! Här är jag igen, minns ni mig? Helt plötsligt ges en lucka att blogga lite samtidigt som lusten att skriva finns där och vips – ett blogginlägg.

Märkligt det där, att detta händer just efter en så gott som sömnlös natt. Det borde ju kanske vara tvärtom? Men å andra sidan, det är efter nätter som den här som min sjätte (öh, snarare sjunde nu va?) växel kickar in. Jag liksom varvar upp och tja, då kan det bli ett blogginlägg eller två.

Det slog mig idag att jag nu ätit helt växtbaserat i 23 dagar. Det gick fort! Jag sa ju från början att jag skulle ge det Januari på försök. Veganuari så att säga. Om jag gillar det fortsätter jag och annars, ja annars ”får jag ångra mig” som min bror uttryckte det.

Jag kommer inte att ångra mig, inte nu. Jag gillar det här alldeles för mycket och jag har ärligt talat inte hunnit testa hälften av allt jag vill testa under dessa 23 dagar så jag nej, något slut blir det inte alls.

Och så 10 000 kr-frågan då, är jag vegan? För det är ju på ett sätt enklare att bara säga att man är vegan än att man äter växtbaserat. Men det finns en skillnad, en ganska stor sådan. Som vegan räknat är jag ganska usel är jag rädd, jag har kvar mina skinnskor och väskor och har inte gjort mycket åt den biten. Veganism kommer med så mycket mer tankar och ideologi än bara maten. Då stämmer det mycket bättre överens att säga att jag äter växtbaserat. För det gör jag. Mycket och gott och jag njuter!

Så har det visat sig på vågen då? Ja det har det men jag vill faktiskt inte berätta varken hur mycket eller hur lite för det handlar inte om vågen för mig den här gången och det känns så skönt. Jag vill helst inte ge vågen något fokus genom att skriva om den mer än just så här. Men visst håller jag själv lite koll.

Några övriga effekter ännu? Mår jag bra? Jag mår jättebra, känner mig inte låg på energi utan tvärtom, allt inom ramen för hur sprudlande och energisk man nu kan känna sig som småbarnsförälder mitt i vintern. Så att säga. Kort sagt, min mage har blivit mycket bättre utan att gå in på detaljer och i övrigt märker jag inte så stor skillnad. Jo förresten, en skillnad märker jag, med ett par undantag är mitt sötsug faktiskt så gott som borta. Kroppen har liksom fått ett slags lugn och är inte ständigt på jakt efter socker. Jag köpte hem en vegansk chokladkaka en dag när jag var lite sugen och den har räckt i över två veckor. Så var det inte förut, det kan jag erkänna.

Så, allt som allt, det här är en omställning jag har sett fram emot och jag omfamnar den. Jag mår jättebra och vill bara fortsätta! Jag är dessutom så otroligt tacksam över fina vänner som i de fall jag blivit bjuden på mat under de här 23 dagarna har fixat veganska alternativ. Tack, tack, tack! <3

Foto: Anna Pelzer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.