Clean Eating

Chokladbollar till fredagsmyset

I onsdags kände jag mig allmänt sugen på något gott och bestämde mig då för att göra chokladbollar. Dock inte på det vanliga viset med socker och smör för det kände jag mig inte lika pigg på.

Jag gjorde rawfoodbollar som enligt min mening är så nära originalet att det nästan är löjligt. Man får faktiskt anstränga sig för att känna skillnad så bra är de. Vill ni veta hur jag gjorde?

Ingredienserna är få,

  • Dadlar, ett lager i en vanlig låda man köper i affären
  • En skvätt kallt kaffe
  • Fiberhavregryn
  • Ekologisk kakao
  • En nypa salt

Jag började med att kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med kaffet för att få till min smet. Därefter tillsatte jag havregryn tills jag fick en bra konsistens. Slutligen adderade jag kakao, så mycket som jag gillar vilket är ganska mycket men det är ju en smaksak och slutligen en nypa salt. Smöret som ”vanliga” chokladbollar görs på är ju salt så jag tänkte att det inte skadar att slänga i lite i dessa och nej, det var det inte.

Herregud så goda! Jag kanske har smugglat med en eller två på tåget, om det fanns några kvar i morse…

Precis som smörbaserade chokladbollar mår de bra av en stund i kylen för att stelna igen när man har rullat dem. Men det går givetvis bra att trycka i sig ett par på stående fot redan vid diskbänken. Har jag hört.

Som ni vet sitter jag snart på tåget mot bästa Götet och en efterlängtad tjejhelg. Jag kommer med största sannolikhet inte att uppdatera bloggen i realtid men häng med på Stories om ni vill @lifebysarah.se heter jag där.

Trevlig helg fina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.