Clean Eating

Min mat-lista!

IMG_7732

Vad åt du senast?
När jag skriver detta är det dagens fasta mål mat. Jag skulle vilja skriva ”vanliga mål mat” men så är det ju inte för dem flesta så det brukar misstolkas. I mitt fall bestod dagens middag av en stor bit torskrygg och en grönsaksblandning med zucchini, morötter och broccoli som hade varit nere i pannan och vänt tillsammans med lite kokosolja och mycket peppar. Jag älskar peppar. Kramade citron över hela härligheten.

Den sista måltiden, om du fick välja?
Oj, förutsatt att den verkligen skulle ske preciiiis innan slutet och därmed utan risk för eventuella följder av det jag åt skulle jag äta en perfekt tillagad oxfilé, medium rare, med en väldigt vitlökskryddad potatsgratäng och en perfekt sallad. Yum!

Bästa matstaden?
Paris! Och så syftar jag inte på mässområdet jag försökte äta något annat än en baguette i förra hösten utan restaurangerna inne i stan. Helst i Latinkvarteren. Då snackar vi!

Bästa restaurangmåltiden?
Restaurang Bhoga här i Göteborg. Såååå gott men framför allt en upplevelse. WOW!

Bästa snackset?
Är inte jätteförtjust i snacks såsom chips utan är mer en glasstjej. Skulle kunna äta hur mycket som helst. Tror jag. Har ju faktiskt aldrig testat.

Vad orsakade förra bakfyllan?
Hm. Bra fråga. Kände av effekterna av alkoholen senast förra söndagen efter firandet av pappa i Malmö. Men det är väl mer på grund av att jag så sällan dricker överhuvudtaget nu för tiden. Minns dock en blöt kväll på Vallen tillsammans med Malin för någon sommar sedan. Voine. Var på allvar inte människa i två dagar efteråt… Oups!

IMG_0012

Mat du älskar att ha hemma?
Alla ingredienser till mina älskade smoothies. Det är ett måste just nu. När jag måste äta måste jag äta och då gillas det inte att sakna någon ingrediens. Oh no! Men å andra sidan, om något skulle saknas till det jag hade tänkt göra min smoothie av kan jag ju alltid ta något annat. Det mesta går att göra till en smarrig smoothie!

Vad blir det till middag?
Jag äter just mest grönsaker just nu, och fisk är den proteinkälla jag föredrar. Så grönsaker i olika kombinationer med fisk är det som oftast landar på middagstallriken. Och peppar.

Mat du hatar?
Oj, hatar väl inte speciellt mycket faktiskt. Har aldrig lärt mig att uppskatta oliver och jag minns från dagis att lever inte är någon hit. Har nog aldrig ätit det sedan dess så mina vuxna preferenser vet jag ingenting om.

Om du bara fick äta en dessert för resten av ditt liv?
Vaniljglass. Vet att det är urtrist men jag älskar vaniljglass. Har noterat att vaniljstång har kommit tillbaka i GBs sortiment i år. Gillas!

Typisk skollunch?
Gillade aldrig skolluncherna utan var den typen av tjej som tog minimalt med soppa och använde skeden för att smeta ut den i tallriken. ”Hänt i veckan”-rester var inte min grej…

Vad är det knäppaste i din kyl?
Alex liter äggvita 🙂

IMG_7709

Och vad har du i grönsakslådan?
Hahaha, grönsakslådan räcker inte långt men here we go, broccoli, blomkål, spenat, gurka, citron, ingefära, zucchini, morötter och en väldig massa frukt, frukt, frukt!!

Och ost?
Jag har ingen ost i min kyl just nu men jag ÄLSKAR ost, en ostbricka eller för guds skull en Ost-skiva är nog något av det bästa du kan bjuda mig på!

Vem får äta från din tallrik?
Alex brukar sällan vilja men Alice smakar gärna lite fisk då och då 🙂

Lista hittad hos Isabella

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.