Clean Eating

Recepttips

Igår svängde jag ihop ett gäng rawbars igen. Det perfekta mellanmålet framåt eftermiddagen, innan hämtningen på Föris, middag och allt annat som hör vardagarna till. Ni brukar vilja ha recept när jag går loss i köket så jag tänkte förekomma er den här gången. Här kommer det, receptet på mina rawfoodbars!

  • 1 ask färska dadlar, urkärnade
  • 2 nävar cashewnötter, naturella
  • 1 näve valnötter, naturella
  • kokosmjöl (eller mandelmjöl), så mycket eller lite som behövs för att smeten ska bli hanterbar och inte alldeles för klibbig
  • 2 msk chiafrön
  • 2 msk hampafrön
  • kanel och vaniljpulver efter smak och tycke (alternativt pressar jag i citron)

Släng ner allt i en matberedare eller mixer och mixa tills det är någorlunda slätt. Jag gillar att få lite tuggmotstånd från nötterna men det är ju en smaksak. Chiafrön och hampafrön går givetvis att utesluta om man inte har eller vill ha det i.

Det går att forma dessa till bollar lika väl som bars, den här gången kavlade jag ut degen mellan två smördegspapper, skar den och slog in varje bar i smördegspapper som jag klippt till i lagom storlek. Betydligt enklare att ha det med sig då.

Japp, dagens tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.