DIY

Återbrukat lite

Jag har återbrukat lite möbler här hemma den sista tiden. En nyinköpt gammalbyrå till Juliette (den har ni redan sett) och den satte igång tankarna på ytterligare återbruk så nu ska ni få se vad jag har hittat på.

Jag började ge mig på stolen som jag målade om hemma på Södra Långgatan för väldigt länge sedan, i runda slängar 12 år (!). Herregud alltså, tiden går fööör fort. Men den började bli lite skavd på sina ställen så den har fått sig en make over. Är så himla nöjd hur den blev, på sikt ska även fårskinnet bytas ut, men det tänker jag inte stressa med. Det funkar utmärkt så här, men springer jag på ”rätt” tyg någonstans så gör jag.

Och så hallsoffan då. Den är en story i sig. Av någon (snål) anledning köpte jag inte dynan till den när vi köpte själva soffan. Tyckte inte att dynan i natur var så fin och ville heller inte ha fårskinn. Tänkte då att ”vi kan ha tre kuddar istället, det kommer funka fint”. Alltså… Suck! Fungerat har det gjort men det är en sanning med modifikation. Kuddarna har kasat runt, de blir nedsuttna och fula och jag är där och rättar till dem typ hundra gånger i veckan. Känns det som i alla fall.

Så nu har jag köpt, och klippt till, en billig skummadrass till en spjälsäng och runt den har jag klätt en pläd vi hade här hemma. Den har tidigare legat mycket ute och är solblekt på sina ställen. Det tycker jag gör prick ingenting, jag är bara supernöjd med hur det här blev. Varför, varför, varför har jag inte gjort det här tidigare?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.