Fixat & Donat,  Sarahs kreativa,  Vi två blir tre

3500 bilder

Skärmavbild-2015-09-21-kl.-08.55

Jag har äntligen tagit tag i något som har legat över mig ett bra tag och det känns så skönt. Som det ju oftast gör med just den typen av uppgifter. Av någon anledning.

Nåväl.

Jag hade aningens för många bilder liggandes på datorn i ingen som helst ordning alls. 3500 för att vara mer exakt. Det har liksom eskalerat lite här sedan den 30 januari i år, hm, ”märkligt”. Eller inte.

Hur som helst.

Nu är de äntligen överförda på extern hårddisk och sorterade i mappar som ”Förlossningen”, ”Namngivningen” eller ”Elliot 6 månader”.  Phew! Det tog ett tag vill jag lova men oj så skönt det är att ha det gjort. (Här är det återigen på sin plats med ett stort TACK till vår USK Lotta som hade huvudet med sig och fotograferade mycket under förlossningen och det avslutande kejsarsnittet, tack, tack, tack!)

Tack vare detta fick jag också tummen ur att ta tag i nästa projekt, en fotobok över Elliots första år i livet. Jag har ju för vana att göra årsböcker, har gjort detta sedan 2008 (!) och det är faktiskt väldigt roligt att bläddra i de där böckerna då och då. Även 2015 får en årsbok men jag ville också göra en specifik bok med bara Elliot, hans utveckling och stora händelser i hans liv under detta första år. Efter åtta månader är jag uppe i 88 sidor. Hur ska detta sluta??

Detta är också dagens tips, jag tror att vi kommer att beställa minst tre böcker. En till oss, en till Elliot och en till mormor och morfar som redan har aviserat sin ”beställning”. Speciellt svårt är det inte heller, inte ens för den som anser sig vara icke-kreativ. Jag använder mig av ifolor och kan varmt rekommendera dem. Det finns säkert fler som är minst lika bra men jag har använt just ifolor sedan den där första boken 2008 och nördig som jag är vill jag gärna att alla ser likadana ut och har samma format… Finns säkert någon där ute som förstår den tanken. Eller?

Skärmdump från ifolor, ”Elliots första år”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.