Fixat & Donat,  Sarah tipsar

Årets julkort

Phew. Nu är det gjort. Årets julkort är tagna och jag blev, tack och lov, jättenöjd! Det innebar en del övning innan jag fick det rätt, jag fixade med bakgrunden och övade med hjälp av en liten tygtomte innan jag placerade lilleman mitt i ”scenen” och sköt ett par snabba bilder på honom. Där gäller det att vara snabb för att sitta stilla är inte precis hans bästa egenskap. Vi lämnade faktiskt hela fotograferingen en stund men lät allt stå kvar och då stegade han fram igen den lilla rackaren och jag fick vara blixtsnabb för att lyckas fånga något av det på bild.

Ett litet tips för dig som ska fota barn är dock att antingen blanda in ljus i någon form (ni kanske minns förra årets ljusslinga?) eller någon helt ny leksak eller pryl som passar in i din bild men som föremålet för bilden aldrig har sett förut och därmed skulle kunna vara lite intresserad av ett tag. Man får vara snabb, men det går.

I år tänker jag dock inte pyssla ihop några kort utan använda mig av färdiga julkort från önskefoto.se. Jag har redan valt ut det tema jag gillar bäst och ska slänga iväg min beställning så fort jag har redigerat mina bilder lite.
Det finns ju en uppsjö av liknande sajter men jag gillar önskefoto.se för att det är en enkel och snygg site som dessutom har flera fina teman att välja mellan.
Exakt hur mina bilder på Elliot ser ut kan jag ju inte visa riktigt ännu men jag lovar att visa dem i sinom tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.