Bakning,  Clean Eating,  Fixat & Donat,  Inspiration

Att ha gjort sig en rawfoodpizza

IMG_7741

Går det verkligen? Helt raw? Nja, min pizzabotten är inte helt raw. Den har varit i ugnen och vänt. Men den är gjord av raw-ingredienser. Blomkål, äggvita, fiberhusk och kryddor. Inga konstigheter.

Toppat pizzan har jag sedan gjort med personliga favoriter. Basilika, tomater, lite skinka (vilket inte är helt raw of course men lite protein ville jag liksom ha) och lite riven parmesan. Nom-nom minsann!

Recept på en portions pizzabotten

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 äggvitor
  • 2 msk fiberhusk (på ett ungefär)
  • 2 msk krossade linfrön
  • salt och peppar

Mixa blomkål i mixern tills det är finfördelat och smått. Blanda med fiberhusk, linfrön och kryddor. Avsluta med äggvita och tryck ut på bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 20-25 minuter, 220 grader. Addera topping och fortsätt grädda eller ät den helt raw. Yum-yum!

Det här får även bli min lunch ett par dagar i nästa vecka. Måndag och tisdag spenderas på resande fot men resten av dagarna blir det kontoret och matlåda. Perfekt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.