Bakning,  Fixat & Donat,  Inspiration,  Sarah tipsar

Att ta hand om rabarber

I förra veckan fick jag ett helt fång rabarber av min kollega Stetefan och hans fina fru Ika, de har för många (påstår de, går det ens?? 😉 ) och vi har alldeles för få (eftersom vi bor i lägenhet och inte odlar i parketten 😉 )

Dessa måste ju självklart tas om hand på ett korrekt och ”värdigt” vis vilket jag gjorde genom att baka en galet, lyxigt god rabarberpaj. En vanlig pajbotten, tärna rabarberna och lägg i skalet (inget kryddande och annat krångel) och så på med ett himmelskt knäckigt täcke. Receptet till knäcktäcket hittar ni här!

Jag har avnjutit pajen i omgångar, nu senast med vaniljglass vid skrivbordet när jag förberedde lite fler blogginlägg. Mumma!!

 

2 kommentarer

    • Sarah

      Ja jisses, den var magisk 😉
      Och nu har era rabarber varit i farten igen, ska bjuda på lite ”hej-då-fika” på jobbet på torsdag och tänkte göra något nytt. Därför förberedde jag en rabarberkompott idag 🙂 Tack snälla ni för alla rabarber!
      KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.