Bakning,  Fixat & Donat,  Inspiration,  Köket,  Sarah tipsar

Banankaka a´la Sarah

Det bakades inte bara chokladkaka i Tyghuset i helgen som gick, jag passade även på att baka en banankaka på mitt eget sätt.

Grundreceptet är ett vanligt recept för en saftig och ”hållbar” sockerkaka som finns i en bok jag fick för lääänge sedan. ”Sju sorters kakor”, jag gissar att den finns i fler hem än vårt 🙂

Istället för att, som oftast, mosa ett par gamla bananer och blanda dem i smeten har jag denna gång använt ganska nya bananer och skivat dessa i ca 5 mm tjocka skivor. Jag fyllde min form med hälften av smeten, täckte hela kakan med ett lager skivade bananer och pudrade kardemumma över bananlagret innan jag fyllde på med resten av smeten. Sedan gräddade jag den som vanligt och valde att inte stjälpa upp den utan servera den som den var. Jättegod med en klick grädde till. Allt blir ju nästan godare med en klick grädde 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.