Bakning,  Fixat & Donat,  Inspiration

Om biskvier och Mormors vinbärskaka

IMG_0327 IMG_0326 IMG_0323 IMG_0322

Inte min mormors, men Alexandra Larssons mormors vinbärskaka har jag nu testat att baka efter att ha hittat hennes recept via recept.nu. I bara farten gav jag mig också på att testa att baka biskvier för första gången. Detta efter Birgitta Rasmussons recept, även hon känd från Hela Sverige Bakar.

Fick finbesök i Disponentvillan i slutet av förra veckan och kände för att baka något ”vanligt”, det vill säga icke-raw. Efter alla Hela Sverige Bakar avsnitt kände jag också för att utmana mig själv lite genom att baka något jag aldrig bakat tidigare. Lite surfande senare hade jag hittat de här två recepten och sedan var det bara att sätta igång. Inte alls speciellt svårt, lite pilligt möjligtvis, men fantastiskt gott. Om jag får säga det själv alltså. Och det får jag ju. Lyckligtvis.

Jag hade dock inga vinbär utan använde hallon, frysta sådana, och med facit i hand förstörde de marängen då de var lite för blöta. Lesson learned inför nästa gång helt enkelt. Smaken fanns där ändå men det blev lite för blött.

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.