Bakning,  Clean Eating,  Fixat & Donat,  Sarah tipsar

Egna rawbars

IMG_7565 IMG_7567 IMG_7568

Ju mer jag tänkte på det ju mer snurrigt blev det att ens fundera på att köpa bars med de mest naturliga ingredienser du kan tänka dig. Ingredienser som du kan hitta i varje välsorterad livsmedelsbutik och som du enkelt kan sno ihop till bars helt på egen hand.

Sagt och gjort, igår gjorde jag mina första egna bars och de blev minst lika goda som köpta Rawbars. Fortsättningsvis är det enbart latmasken Andersson ska få köpa bars. Aldrig annars. Men receptet då? Ja det var inte alls så avancerat, jag höftade allt så detta är en grov uppskattning men here we go,

  • 120 gr cashewnötter
  • 100 gr valnötter
  • ca 20 urkärnade dadlar
  • kokosmjöl – tillräckligt för att få ingredienserna att binda ihop. Testa lite i taget
  • citronsaft ”efter behag”
  • 2 msk chiafrön

Först körde jag nötterna i mixer tills de var finhackade. Körde därefter dadlarna separat till en jämn massa och kramade ihop nötmixen med dadlarna. Fortsatte krama i kokosmjöl och chiafrön tills jag tyckte att konsistensen var lagom blöt/torr och avslutade med citronsaften. Tryckte ut min deg till en fyrkantig platta och skar ut åtta bars som jag sedan slog in i lite bakplåtspapper för att göra dem extra snygga. Voilá!

Foto: Sarah Andersson

2 kommentarer

    • Sarah

      Ja det är ju en nedrans bra fråga faktiskt, jag skulle tippa på någon vecka i alla fall om man förvarar dem i kylskåp.
      Jag gjorde ju mina i tisdags och de är fortfarande lika goda och visar inga tecken på att ”tröttna”. Det får nog bli ett inlägg om detta framöver, ska försöka spara en ett tag men det svårt 🙂
      Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.