Fixat & Donat,  Inspiration,  Trädgård,  Vi två blir tre

Elliots kiosk

Jag vet egentligen inte vart idén kom ifrån eller om han bara snubblade över det i sociala medier men helt plötsligt var Alex igång och byggde en kiosk till Elliot. Av lastpallar.
Och här får man kanske höja ett varningens finger för om ni börjar googla på lastpallar (eller pallets, engelska) + DIY så kommer tipsen att rasa över er. Bokstavligt talat. Folk har varit, och är, väldigt kreativa med lastpallar. På…hrm…gott och ont.

Men detta var tidigare i våras och ibland när man inte hinner färdigt direkt blir det svårt att få ihop det sista.

Tills undertecknad får en timme över på semestern vill säga. För så mycket mer tog det inte att gräva fram virket, såga till det, resa ”takstommarna” (haha) och piffa till kiosken. Jag har alltså bara använt sådant som vi redan hade hemma.
Taket består av en trasig segelduk som jag klippte till, vek och häftade fast. Själva kioskbrädan, där jag absolut inte ville ha någon risk för flisor och spetor, klädde jag in med överbliven vaxduk från ett tidigare projekt och så skrev jag Elliots kiosk och borrade fast en gammal ram på framsidan som jag också hade liggandes. Bokstäverna och skylten målade jag med vanlig akrylfärg och tro det eller ej men jag hade faktiskt även vimpeln liggandes i väntan på lämpligt projekt vilket detta verkligen kändes som.Nu är den tillfälligt klar men jag är bra sugen på att måla den också, vem vet, det kanske blir en annan överbliven timme det? Känner jag mig själv rätt är det gjort ungefär lagom tills ni läser det här…

Foto: Sarah Berg

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.