Fixat & Donat

Fingers crossed

Den här vintern är första året jag på allvar har gjort ett försök att övervintra mina medelhavsväxter. Att göra det utan ett växthus att tillgå är ju lite klurigt och jag vågar inte ropa hej ännu.

Citronträdet fick stå inne, i en av våra kattvindar där det inte är speciellt bra isolerat men ändå ljust tack vare ett fönster. Det har nog inte fått tillräckligt med ljus för jag har inte haft en extra växtlampa där inne men det verkar ha klarat sig ändå. Nästan inga blad just nu men står i full blom och doftar l-j-u-v-l-i-g-t. Finns ingen bättre doft än just ett blommande citrusträd. Älskar!

Olivträdet har istället huserat i boden, en oisolerad sådan. Jag var ganska säker på att det skulle gå åt pipan men det ser fantastisk ut. Har vuxit både på höjden och bredden och har än så länge inte tappat ett enda blad. What? Om det inte får en knäpp och tvärdör när det kommer ut om några månader verkar det ändå ha gått bra? Hur är det möjligt?

Och så min kanariepalm som har stått kvar utomhus, mot husväggen, väl insvept i bubbelplast och juteväv kring både krukan och själva kronan, den har jag inte öppnat ännu, det får vänta länge det tror jag. Men vågar hoppas tror ni? Det vore ju i så fall läge för en trisslott eller två om alla tre av mina större medelhavsväxter överlever denna vinter. Hoppas hoppas!

Vad tror ni, har jag lyckats?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.