Fixat & Donat,  Juligt

Förberedelser

Så här är det, jag älskar julen. Absolut. Men jag vill inte spendera varenda dag de sista veckorna i December med att sno runt som en vante för att fixa julklappar, laga mat och pyssla julkort. Jag gör hellre sådant i November. Eller till och med Oktober på den tiden jag inte hade en liten superhjälte att ta hand om. Det här med att vara ute i god tid har fått ruckas lite på så att säga.

Nåväl.

Eftersom jag själv arbetar inom e-handel har fokuset varit stort på Black Friday och Cyber Monday de senaste veckorna. Jag har själv gått och väntat och passade på att köpa så gott som alla mina julklappar just i fredags. Men inte bara online faktiskt, fysiska butiker har ju också hakat på (naturligtvis, det måste de ju!) och kombinerat fick jag ihop så allt i ett nafs.

Geschwinnt!

Helgen gick sedan åt till att fixa sådant som går att frysa in, som köttbullar, Janssons frestelse och saffransmazariner, samt att ställa fram alla vackra adventsljusstakar i fönster och på bord.

Nu kan jag med gott samvete ägna resten av adventstiden åt att baka julkakor, pilla in nejlikor i apelsiner och pynta med allsköns julblommor. Tre sysselsättningar som råkar vara det mest avkopplande och mysiga jag vet.

*klapp på egen axel* så att sä’

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.