Fröknäcke och marmelad
Men vad nu, har hon börjat äta socker och kokat marmelad? Nope! Men jag har hittat ett sätt att göra marmelad på som varken involverar socker eller koktid. Nyfiken?
Raw aprikosmarmelad!
Helgens försök gjordes på torkade aprikoser, två torkade ananasringar, chiafrön och vatten. Blötlägg allt i ca 5 timmar, häll av vattnet och tillsätt lite nytt (ytterst lite, ta lite i taget) mixa med stavmixer och ta-da, din marmelad är färdig! Perfekt att bre på morotsbröd eller fröknäcke. Nom-nom! Den som säger att det inte går att äta sött och gott utan socker är ute på väldigt tunn is…
Nästa gång tror jag att jag ska testa att göra björnbärssylt, det var min stora favorit när jag var liten. Då på mannagrynsgröt, nu till en chiapudding eller overnight oats. Så mycket att testa, så mycket man vill göra!
Foto: Sarah Andersson