Bakning,  Fixat & Donat,  Köket,  Sarah tipsar

Glad midsommar!

Jag gissar att ni inte är många som tittar in här idag men jag vill ändå passa på att önska er eventuella besökare Glad midsommar och tipsa om en fantastiskt god, och klassisk, äppelkaka. Själv firar jag midsommar på Norra Öland, långt ifrån bredband och internetuppkoppling, vilken tur då att schemalagda inlägg är möjliga! 🙂

Jag bakade den här förra helgen har den har sedan, på något märkligt vis, krympt i kylskåpet lite för varje dag… Jag förstår inte alls hur det kan ha gått till 🙂

Receptet ser ut som följer

  • 0,5 msk kanel
  • 2 msk socker
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 äpplen
  • 100 gr smör

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Skala äpplena, kärna ur och skär dem i tunna klyftor. Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel. Grädda i mitten av ugnen 60 – 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Servera med vaniljsås eller glass. Nam-nam-nam!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.