Clean Eating,  Fixat & Donat,  Inspiration,  Sarah tipsar,  Träning & Hälsa

Grönkålschips

IMG_7942

Ett av helgens rawfoodprojekt var dessa grönkålschips. Misstänkte redan på förmiddagen att jag skulle bli sugen på snacks framåt kvällen och mycket riktigt, det blev jag. Kanske blev jag det för att jag visste att jag hade dessa godbitar att se fram emot, högst troligt att det är så faktiskt.

Det mesta i rawfood-väg som ska passera ugnen tar lite tid på sig. Det är inga höga temperaturer vilket gör att det man tillagar istället får stå längre tid. Att vara förberedd och tänka i förväg är alltså något av ett måste.

Kl. 15 åkte chipsen in i ugnen, kl. 17:30 tog jag ut dem och lät dem svalna innan jag mumsade i mig dem framför Gladiatorerna senare på kvällen. Nom-nom!

Här snackar vi inte ens om recept, rensa och skölj grönkål (ta bort stammen) och riv i lagom stora bitar. Lägg i en fryspåse och häll på olja, salt och en pressad vitlök. Blanda väl och liksom krama in oljan och kryddorna i grönkålen. Sprid ut på en plåt och ställ in i ugnen på 80 grader i ett par timmar tills de har torkat till chipsknapriga kålbitar. Njut!

Foto: Sarah Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.