Fixat & Donat,  Inspiration,  Sarah tipsar

Hantverksstipendium för tjejer!

Hur många vet vem Isabelle Halling är, räck upp en hand! Jepp, jag också, den bästa tjejen som någonsin varit med i Äntligen Hemma. Alltid inspirerande, alltid nyskapande och alltid duktig på det hon gör. Nu har Isabelle instiftat ett stipendium för just Kvinnliga hantverkare, kvinnor som är eller vill bli hantverkare. Så här skriver hon själv om sitt stipendium,

Isabellestipendiet för Kvinnliga Hantverkare är för kvinnor som är eller vill bli hantverkare. Det består av 20 000 kronor till fritt ändamål, resa och hotellnatt i Stockholm för vinnaren samt verktyg. Ära och stolthet ingår såklart också.
Isabellestipendiet går till kvinnor som älskar sitt hantverk och/eller vill utvecklas inom det. Kanske genom en utbildning, kanske genom ett galet projekt. Grundförutsättningen är att du vill vara med och bryta normer och förändra världen.
Hantverkarkåren är en yrkeskår som skulle må bra av mer mångfald. Jag vill på det här viset starta en diskussion om inställningen till kvinnor inom yrket, fördomar och arbetsförhållanden.
Sista anmälningsdag är 3 oktober. Nominera dig själv eller någon annan genom att mejla [email protected].
Sprid gärna vidare
Stipendiet delas ut den 13 oktober på Hem & Villa mässan i Stockholm och jag samarbetar bla. med Rättviseförmedlingen
I samband med detta har jag också startat Kvinnliga hantverkargruppen
http://www.facebook.com/groups/272624042767836/ där går det också att nominera och förhoppningsvis blir det ett forum likt detta men för hantverkare. Där finns det också mer info stipendiet.

Så om du, eller någon du känner, är eller vill bli händig är detta något ni måste anmäla er till. Jag tycker att det är en asgrym idé och hoppas att så många tjejer som möjligt hakar på detta och börjar skapa för fulla muggar. Börja redan idag med att anmäla er till gruppen på Facebook så kommer säkert spännande diskussioner att uppstå där och kreativiteten förhoppningsvis flöda!

Bild lånad från expressen.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.