Fixat & Donat,  Inspiration,  Sarah tipsar

Iskaffe

Efter att ha sett de här i blogg efter blogg den senaste, väldigt varma, tiden kunde jag inte längre låta bli. Jag var tvungen att frysa in kaffe för att kunna göra mig en svalkande iskaffe och herre min je så gott det är. Beroendeframkallande minst sagt.

Jag insåg när jag gjorde dem att vi inte äger någon iskubsform längre, en ny är nu uppskriven på den ständigt pågående IKEA-listan. Därför använde jag mig av våra glöggmuggar när jag frös in dessa. Det blev på så sätt små kaffepuckar och till ett glas av den här storleken blev två puckar alldeles lagom.

IMG_5270

För er som inte skulle ha sett detta tidigare handlar det alltså om att brygga starkt kaffe. Du kan gott dubbla mängden kaffe kontra den mängd vatten du väljer och hur mycket kaffe du normalt sett hade valt. Sen är det bara att frysa in, lägga två puckar i ett glas, fylla på med mjölk, låta puckarna långsamt smälta och njuuuuta! Slurp!

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.