Drömhuset,  Fixat & Donat

Jag vill möblera om

Så sa han, min lille ”Ernst” som ju älskar när vi pysslar hemma, gör fint, planterar eller vad det nu kan vara. ”Jag vill möblera om mamma” och tja, när min femåring säger så är ju inte jag den som är den så att säga. Klart att vi möblerade om i söndags eftermiddag. Bara sådär.

Så vad gjorde vi då? Ja den stora förändringen är väl att vi vred på sängen så att den nu står ut från fönsterväggen istället för längs med den samma. En möblering som jag inte har trott skulle fungera och därför inte testat tidigare men som Elliot nu var bombsäker på att han ville ha. Så vi testade och det gick ju riktigt bra.

Blir nästan avis på denna sänghörna nu, och ser ni vad som ligger på sängen? En lära-läsa-bok för ta mig sjutton om han inte bara hux flux började ljuda ihop alla ord han ser också. Denna kille alltså, som redan nu drömmer om att bli en ”skolkille” <3

Anledningen till att jag inte har trott på det här innan riktigt är att hans sänghus är bredare än vad den väggen egentligen tillåter med elementet och ett vägguttag på andra sidan. Men nu löste vi det genom att skjuta fram hela huset någon decimeter (vilket jag först trodde var otänkbart) och det visade sig fungera just tack vare att huset i sig är så ”inbyggt” och i sig självt döljer denna utskjutna placering riktigt bra.

Så hipp-hopp fick han den möblering han ville ha, jag också faktiskt eftersom jag tycker att detta är bättre då det skapar en större lekyta framför sängen och tja, allt är frid och fröjd.

IVAR-skåpen som jag målade för några år sedan hänger med, tänker att de nog får göra det ett tag till då de rymmer sååå mycket. Vill inte ens tänka på hur många bilar det finns i dem. Men ovanpå? Ja det är ju som ni ser en lekyta, platsen som inredningsguden glömde så att säga…

Jag skulle dock gärna få in lite mer textilier i detta rum för att göra det med mysigt och ombonat men det är svårt. Elliot vill egentligen inte ha någon matta alls för att det bara är ”iväg när jag leker” slut citat. Så då går det liksom bort och tja vad är då alternativet? En gardin kanske? Vi får se, jag funderar på den men tills vidare blev det här riktigt fint. Ett riktigt Elliot-rum och han är såå nöjd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.