Fixat & Donat,  Sarahs kreativa

Lite extra kärlek

När man nu ägnar all tid för avkoppling till papper och tuschpennor av olika slag känns det ganska givet att när det kommer till att texta något fint på ett kort ska detta göras med lite extra kärlek. Som Ellas kort, eller rättare sagt kuvert, till dagens dop.

Ella är min brorsdotter och idag har jag och Alex fått äran att bli hennes faddrar när hon döps i Karlskrona. Det är alltså där vi befinner oss just nu.

När jag satt och textade detta tidigare i veckan slog det mig dock att ni kanske vill se en steg-för-steg hur jag gör? För det är verkligen inte så svårt och kanske just du vill göra något liknande?
Ella1

Vi börjar med pennorna, jag använder mig av svarta fine liners av olika bredd och det allra första jag gör är att sätta grunden, det vill säga ”ella”. Som synes väldigt operfekt, det som är viktigt i det här steget är att liksom dra ut bokstäverna ganska mycket för att skapa plats och utrymme mellan bokstäverna att bygga ut dem. Vi går vidare så förstår ni.

Ella2

Nästa steg blir att lägga till linjer för att ”bredda” bokstäverna. Fortfarande väldigt fult och rörigt som synes. Men lugn, bara lugn det ordnar sig längre fram. Det viktiga nu är att få ungefär samma bredd på alla bokstäverna så att du får plats med det antal ringar du önskar. Än så länge har jag använt mig av bredd 0,3 till samtliga steg.

Ella3

Det är nu det börjar bli roligt. Med den tjocka 0,7:an fyller jag i bokstäverna och fyller ut linjerna som binder samman dem. Det börjar nu framträda en helt annan bild än den vi tidigare sett. Här har man också chansen att rätta till en linje som inte blivit helt perfekt. Den tjockare pennan är mycket mer förlåtande än den tunnare, utnyttja det!
Slutligen ger jag bokstäverna lite extra stuns genom att lägga en supertunn linje utanför själva bokstäverna, lätt bruten och separerad med en liten prick här och var. Easy-peasy!

Ellaklar

Ta-da! Det färdiga resultatet har fått en blomsterkrans och denna är varken svår att göra eller speciellt fixerad. Den går att variera i oändlighet så här är förespråkar jag att bara släppa loss skaparglädjen och kladda vilt.

Ett-tu-tre, hoppas att någon känner att de kan våga sig på något sådant här nästa gång. Inte speciellt svårt, lite tidskrävande, otroligt avslappnande och med ett finfint resultat!

Iphonebilder knäppta av Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.