Loppisfynden fyllda
Efter lite stök i köket är nu loppisfynden från igår fyllda med ljuvliga nybakta kardemummabiscotti. Nam-nam! Det är ett par steg men det tar faktiskt inte så lång tid, receptet hittade jag först på Arla, men ni hittar det här!
Mandelbiscotti, en burk
- 1/2 dl hackad mandel
- 1/2 dl hackade torkade aprikoser
- 100 gr smör
- 1 dl socker
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka mandel och aprikoser grovt. Skiva smöret tunt och lägg i en skål, häll i sockret och rör det poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och fortsätt röra. Häll i mjöl, bakpulver, mandel och aprikoser (eller annan smaksättare, jag använde exempelvis kardemumma andra gången jag bakade dessa). Arbeta snabbt ihop till en deg och rulla ut till tre rullar, lägg dem på en plåt och tryck till dem lätt.
Grädda mitt i ugnen i tio minuter och skär sedan de varma längderna i ca 3 cm bitar som du ställer på högkant och rostar högst upp i ugnen i fyra minuter. Vänd dem och rosta den andra sidan också i fyra minuter, svalna och sedan är det bara att njuta!