Fixat & Donat,  Hemma hos Disponenten,  Inspiration,  Sarahs kreativa

Målade pumpor

Nej jag kunde bara inte låta bli. Inte sedan jag läst att det minsann går utmärkt med vanlig akrylfärg som det ju råkar finnas ett rejält lager av här hemma. Jag ville måla pumpor and so I did!
En enkel pinterest-sökning fick igång inspirationen, där finns allt från prickiga och randiga till enfärgade, marmorerade, smileys och pokemons. Jag föll dock lite extra för den här bilden, med de stänkmålade pumporna. Det gav något extra, mer än de enfärgade jag först hade tänkt mig.

img_0367

Sagt och gjort, pumporna hittade jag hos den lokala blomsterhandeln som jag gärna stöttar när tillfälle ges. Sen målade jag dem i två omgångar, de vita fick jag måla tre gånger för att det skulle täcka. Jag var lite nyfiken så jag målade en pumpa med ganska mörka gröna stråk på i just vitt och då behövs det tre lager för att det ska täcka ordentligt.

img_0369

Först dag två gick jag alltså på och började stänka, med lilleman på behörigt avstånd. Nästa år kanske vi kan måla pumpor tillsammans lilleman och jag men i år hade han mest intresserat sig för att äta färgen så det blev bäst så här.

img_0350

Man får räkna med en del torktid (tar längre tid för färgen att torka på pumpa kontra duk och det fäster ganska dåligt så hantera dem varsamt) men i övrigt går det geschwinnt att göra de här pumporna och jag måste säga att jag tycker de blev jättefina!! De orangea varianterna tickar inte i några boxar för mig men de här blev riktigt tjusiga! Nu ligger några på trappen i ett betongfat och några bor inomhus. En alldeles utmärkt, fram-till-advent-dekoration.

img_0351

Foto: Sarah Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.