Bakning,  Fixat & Donat

Man tager vad man haver!

Brukar ni titta på Nigella? Ni vet matlagningsprogrammet? Jag har gjort det en del och hon är ju helt fantastisk på att återanvända, spara och inte kasta mat som kan användas till något annat. Idag hittade jag två ledsna bananer här hemma som jag först tänkte kasta men som jag sedan gjorde en banankaka av istället, perfekt att ha i frysen vid oväntat besök.

Jag letade en del på nätet efter bra recept men hittade inget som föll mig i smaken, choklad i nästan alla recept och hur mycket jag än älskar choklad så har jag ingen hemma. Alltså improviserade jag lite istället och så här blev mitt recept.

  • 200 gram smör
  • 4 dl mjöl
  • 2,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 mosade bananer

Vispa smör och socker luftigt, tillsätt äggen ett i sänder. Blanda samman alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Mosa bananerna och rör ner dem också. Gräddas i ugnen 150-175 grader i ca 60 minuter. En saftig, mumsig och ganska mastig kaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.